.Brussels komt er waarschijnlijk

Het lijkt er op dat Brussel zijn eigen gTLD krijgt. Het Brussels Hoofdstedelijk gewest heeft groen licht gegeven voor een aanbesteding voor .brussels.

Helemaal duidelijk is het nog niet. Datanews schrijft dat het nu zeker is dat de hoofdstad voor .brussels gaat en niet om .brussel of .bruxelles om taalproblemen te vermijden. Isoc Belgium schrijft dan weer dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de aanbesteding doet via de vzw Visitbrussels.

Onze redactie sprak met Patrick Bontinck, baas van Visitbrussels. Hij bevestigt het verhaal grotendeels, maar kan niet veel informatie kwijt omdat de procedure niet openbaar is.

Volgens hem zal de aanvraag de Brusselse overheid geen geld kosten omdat ze zal gesponsord worden door een bedrijf dat dan achteraf de verschillende .brussels-domeinen mag vastleggen. Hoeveel en welke bedrijven die sponsoring op zich willen nemen wil Bontinck niet zeggen maar volgens hem is er interesse van “verschillende organisaties”.

Visitbrussels moet uit de verschillende kandidaten een definitieve keuze maken voor 22 maart. Die kandidaat krijgt dan een aanbevelingsbrief waarmee de aanvraag kan worden gedaan.

Ook Antwerpen en Gent overwegen hun eigen domeinextensie. De vraag is wel in welke mate organisaties, met uitzondering van toeristische diensten, zitten te wachten op een generic top-level-domain (gTLD) van een stad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business