Google werkt samen met Belgisch museum

Google gaat samenwerken met het Mundaneum, een Belgisch museum dat de papieren voorganger is van de zoekmachine en Wikipedia.

Het Mundaneum is een museum dat is ontstaan uit het Répertoire Bibliographique Universel, een gigantische catalogus van kaarten met informatie over verschillende onderwerpen. De kaarten verwijzen naar boeken, kranten, foto’s en magazines en werken zo als een waar indexeringssysteem lang voor de komst van het internet.

De New York Times beschrijft het museum als de analoge versie van Wikipedia of van een zoekmachine.

[related_article id=”158901″]

Tentoonstelling
De samenwerking met Google komt er op neer dat de zoekgigant een rondtrekkende tentoonstelling over het Mundaneum gaat financieren. Tegelijk wil het bedrijf een aantal gesprekken voeren rond internetkwesties.

Google werkt samen met Belgisch museum.

Die zullen doorgaan in het Museum en aan de Universiteit van Gent, die volgens de New York Times ook betrokken is bij het partnerschap. Bij de sprekers zitten namen als de Fransman Louis Pouzin en de Belg Robert Cailliau die elk een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het internet en het wereldwijde web.

Digitalisering?
Het museum begon als het Répertoire Bibliographice Universel in 1895 van Paul Otlet en Henri La Fontaine. In 1910 werd het omgevormd tot het Mundaneum.

In totaal telt het museum zo’n zestien miljoen kaarten. Plannen om die kaarten te digitaliseren zijn er niet meteen, maar Google en het museum zouden het idee volgens de krant niet uitsluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business