Een man uit New York heeft een klacht ingediend tegen Apple omdat de persoonlijke spraakassistent Siri van zijn iPhone 4S niet werkt zoals beloofd. Frank Fazio uit Brooklyn kocht in november een iPhone 4S maar is niet tevreden met de werking van de spraaktoepassing Siri. Hij dient nu in Californië een klacht in tegen Apple […]


Een man uit New York heeft een klacht ingediend tegen Apple omdat de persoonlijke spraakassistent Siri van zijn iPhone 4S niet werkt zoals beloofd.

Frank Fazio uit Brooklyn kocht in november een iPhone 4S maar is niet tevreden met de werking van de spraaktoepassing Siri. Hij dient nu in Californië een klacht in tegen Apple en vraagt gelijkgezinden zich bij hem aan te sluiten. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Beperkingen
Dat Siri niet perfect werkt, is voor eigenaars van een iPhone 4S geen verrassing. Zo kun je enkel in de Verenigde Staten makkelijk een routebeschrijving, bedrijfs- of verkeersinformatie opvragen en verstaat Siri je enkel als je accentloos Engels, Frans, Duits of Japans spreekt.


[related_article id=”158256″]

De spraakassistent van de iPhone 4S doet er bovendien vaak lang over om een antwoord te geven en slaat geregeld de bal mis, meent Fazio. Hoewel de technologie achter Siri nog niet af is (het gebeurt niet vaak dat Apple een bèta-product op de markt brengt), pakte Apple er wel mee uit in zijn reclamecampagne voor de 4S.

Zo wordt in televisiespotjes getoond hoe je Siri met gesproken commando’s probleemloos een afspraak in de agenda van de iPhone 4S kunt laten noteren, een restaurant zoeken en zelfs de gitaarpartituren voor bekende rocknummers opsnorren. Een woordvoerder van Apple weigerde te reageren.