Nieuws

App: Evernote Peek

Evernote Peek maakt als studie-app op innovatieve wijze gebruik van de iPad 2 met zijn Smart Cover.

De applicatie dient als studieboek voor zogenaamde flash cards, in tegenstelling tot de normale Evernote-applicatie die bedoeld is om notities te maken. Tot voor kort was de Smart Cover een intrigerende manier om je iPad 2 aan of uit te zetten, maar met Evernote Peek krijgen we eindelijk een applicatie die meer doet met de Smart Cover-technologie. Eigenaars van een iPad 2 zonder Smart Cover of een iPad van de eerste generatie kunnen een virtuele hoes gebruiken.

Til je de buitenste rand van de Smart Cover op, dan toont Evernote Peek je een vraag op basis van je Evernote-notities. Open de cover verder en je krijgt
het antwoord op de vraag te zien. Dit leuke geintje met de Smart Cover betekent uiteraard wel dat deze applicatie veel minder interessant is voor  ensen die hun iPad 2 zonder deze cover gebruiken, maar daar richt Evernote Peek zich ook niet op.

[related_article id="161563"]

Vraag en antwoord
Om Evernote Peek te gebruiken zul je notities moeten maken in de Evernote-applicatie. Deze is gratis te gebruiken op pc, Mac, iPhone en iPad en synchroniseert over internet tussen al deze apparaten. Evernote Peek spiekt in je Evernote-account en geeft je toegang tot al je notitieblokken. In elk notitieblok is de titel van je notitieblok de ‘vraag’ en de tekst binnenin is het ‘antwoord’. Dat betekent dus dat Evernote Peek vooral bedoeld is voor mensen die Evernote gebruiken als studiehulpje. 

Om je op weg te helpen kun je een aantal voorbeeldnotitieblokjes downloaden met verschillende thema’s, zoals muziek, woordquiz en bijnamen voor de Amerikaanse staten. We vinden Evernote Peek een grappig idee. Omdat de applicatie gratis is, raden we je aan ‘m zeker eens uit te proberen. Enorm nuttig is Peek nu ook weer niet, maar het toont wel aan dat ontwikkelaars veel meer kunnen doen met de Smart Cover-technologie dan we in eerste instantie voor mogelijk hielden.

Evernote Peek is gratis beschikbaar voor de iPad. Een iPad 2 met Smart Cover is aangeraden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business