Nieuws

Supertip: Nokia Maps op je smartphone

 Nokia breidt zijn online kaartendienst uit voor iPhone en Android-toestellen. De nieuwe Nokia Maps slaat de apps echter over en biedt gebruikers een interactieve HTML5-site.

De Finse telecomfabrikant maakte dinsdag bekend dat gebruikers van iOS en Android (2.3 of later) naar een mobiele HTML5-site kunnen surfen waar ze direct hun bestemming kunnen invoeren.


De dienst lijkt in veel opzichten op het alom aanwezige Google Maps, maar Nokia heeft daar wat extra’s aan toegevoegd in de vorm van gesproken navigatie.

[related_article id=”161563″]


Voordat een mobiele gebruiker onderweg gaat, vraagt de HTML5-site of hij gesproken aanwijzingen wil volgen, waarna een geluidsbestand van enkele megabytes wordt gedownload. Volgens Nokia is de nieuwe dienst vooral bedoeld voor voetgangers en raadt ook aan om ‘nearby places’ te raadplegen, een lijst van nabijgelegen restaurants, winkels en bezienswaardigheden. Het is daarnaast mogelijk om kaartdelen direct te downloaden.


Na Apple is Nokia het tweede bedrijf in korte tijd dat op zoek is naar een manier om Google Maps te doen vergeten. Het bedrijf uit Cupertino gebruikt in zijn iPhoto-app sinds kort de kaartdata van het opensourceproject OpenStreetMap, terwijl ook Foursquare en Bing Maps eerder zijn overgestapt naar dit door vrijwilligers gerunde initiatief. Dat heeft waarschijnlijk te maken met Googles plannen om geld te vragen voor het veelvuldig gebruik van zijn kaartmateriaal.


Nog een laatste tip: ondanks dat de nieuwe Nokia Maps een HTML5-site is, kun je een app-icoon toevoegen aan het startscherm voor makkelijke toegang. Surf naar m.maps.nokia.com om de dienst uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business