Nieuws

Hoe je Facebook-nieuwsfeed aanpassen

Wat zou je er van zeggen als je je Facebook-nieuwsfeed in tabbladen kunt onderverdelen en filteren op inhoud? We tonen je hoe het moet.

Met de browserextensie Social Fixer kun je tabbladen aanmaken in je nieuwsfeed waar bijvoorbeeld alle berichten van een bepaalde applicatie of van één of meerdere personen terecht komen. Voor spelletjes en applicaties is dit simpel, vink gewoon in het instellingenmenu de derde optie onder het tabblad Popular aan.

Filters aanmaken
Berichten van een bepaalde persoon (of personen) of websites in een apart tabblad in je nieuwsfeed laten openen is wel wat ingewikkelder dan een hokje aanvinken. Hiervoor ga je naar het tabblad Filtering in het instellingenmenu van Social Fixer.

Hier kun je aangeven welke actie Social Fixer moet ondernemen bij een bepaalde handeling van een vriend, van een website die je geliket hebt of een Facebookapp. Zo kun je bijvoorbeeld berichten of meldingen van een bepaalde persoon, app of website verbergen, naar een tab verplaatsen of weergeven zonder foto en met minder witruimte.

Een tabblad voor de collega"s
Als voorbeeld maken we een tabblad aan met de collega’s van ZDNet die Facebook gebruiken. In de kolom Author van het tabblad Filtering selecteren we uit onze lijst met vrienden de Facebookende ZDNet’ers door op hun naam te klikken en de ctrl-toets in te houden.

In de tweede kolom, Type, selecteren we niets. Social Fixer gaat er nu van uit dat we onze actie geldt voor alle soorten acties en meldingen die in de tweede kolom beschreven worden. In de kolom Action selecteren we de optie Move to Tab en geven we het tabblad de titel ZDNet. Nu klikken we boven de kolommen op de knop Add New Filter at the Top en bewaren we de instellingen.

Als je veel verschillende spelletjes speelt op Facebook of apps gebruikt en je niet wil dat voor elk spel of app een nieuw tabblad wordt geopend, kun je bijvoorbeeld ook een tabblad Games aanmaken. Dat doe je door in de kolom Application jouw favoriete games te selecteren.

Filteren op onderwerp
Maar daar stopt het niet bij. Je kunt namelijk ook alle berichten van je vrienden laten doorzoeken en degene die over een bepaald onderwerp gaan, bijvoorbeeld ‘smartphones’, in een apart tabblad laten terecht komen. Hiervoor selecteer je in de kolom Type, Status updates en in de kolom Other voeg je bij Matching text het woord smartphone in. Selecteer nu Move to Tab en geef het kind een naam. Smartphone bijvoorbeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business