Telkens Facebook een update doorvoert, klagen een hoop gebruikers dat ze hun vertrouwde lay-out terug willen. Met de browserextensie Social Fixer kan dat. De mogelijkheden van Social Fixer zijn enorm: Ben je nooit een fan geweest van de nieuwsticker, verwijder hem dan. Vind je het maar niets dat het chatvenster altijd in beeld is? Weg […]


Telkens Facebook een update doorvoert, klagen een hoop gebruikers dat ze hun vertrouwde lay-out terug willen. Met de browserextensie Social Fixer kan dat.

De mogelijkheden van Social Fixer zijn enorm: Ben je nooit een fan geweest van de nieuwsticker, verwijder hem dan. Vind je het maar niets dat het chatvenster altijd in beeld is? Weg ermee! Of wil je verwittigd worden wanneer iemand je ontvriendt? Social Fixer zorgt daar voor.

De extensie is beschikbaar voor Chrome, Firefox, Safari, en Opera 11. Na installatie moet je wel nog het een en ander instellen. Omdat Facebook geregeld aanpassingen doorvoert, werken niet alle functies optimaal maar Social Fixer-ontwikkelaar Matt Kruse doet zijn best om de meer dan 300.000 gebruikers tevreden te houden.


Als je Facebook voor het eerst na de installatie opent, verschijnt er normaal gezien een Setup Wizard. Hier kies je voor Minimalist Settings en doorloop je de Wizard maar vink je alle hokjes uit. We beginnen namelijk met een schone lei.

Krijg je geen pop-up te zien, klik dan op het moersleutel-icoontje boven in de blauwe balk links van je naam en selecteer Social Fixer Options. Vink ook hier zoveel mogelijk hokjes uit. Als je daar klaar mee bent kun je de onderstaande handleidingen volgen om Facebook aan jouw noden en wensen aan te passen.


Gerelateerde artikelen

De chatfunctie van Facebook aanpassen

Ben je de chatbalk van Facebook beu of wil je terug naar het oude pop-up-menu? Lees hier hoe je dat doet. Na installatie van de browserextensie Social Fixer ga je naar de Social Fixer Options (klik op de moersleutel in de blauwe balk bovenaan) en kies je links het tabblad Chat. Met de eerste optie […]

Hoe je Facebook-nieuwsfeed aanpassen

Wat zou je er van zeggen als je je Facebook-nieuwsfeed in tabbladen kunt onderverdelen en filteren op inhoud? We tonen je hoe het moet. Met de browserextensie Social Fixer kun je tabbladen aanmaken in je nieuwsfeed waar bijvoorbeeld alle berichten van een bepaalde applicatie of van één of meerdere personen terecht komen. Voor spelletjes en […]