Nieuws

‘Blijf weg van Anonymous-OS’

Hackerscollectief Anonymous waarschuwt dat een recent opgedoken gelijknamige Linux-distro niet van hun hand afkomstig is. “Anonymous-OS is gewikkeld in Trojans.”

Er is altijd wel iets gaande in de wereld van Anonymous, maar het uitbrengen van een Linux-distro is zelfs voor het hackerscollectief een onverwachte stap. Een nog onbekende auteur biedt sinds kort op een Tumblr-blog het Anonymous-OS aan, dat volgens hem “gemaakt is voor educatieve doeleinden om de beveiliging van webpagina’s te controleren.”

De distro is gebaseerd op Ubuntu 11.0 en staat volgeladen met opensourcetools als Tor, Pidgin, Wireshark, maar ook typisch hackgereedschap dat ook te vinden is in Backtrack, een distro die zich specialiseert in het testen van beveilging. Interessant is dat de standaard zoekmachine DuckDuckGo is, een alternatief voor Google dat de privacy van zijn gebruikers voorop stelt.


Hackernews biedt Anonymous-OS voor download aan, maar waarschuwt tegelijkertijd dat de distro mogelijk als valstrik dient voor opsporingsdiensten of hackers. De Twitter-account @anonops, die vaker door Anonymous wordt gebruikt voor mededelingen, waarschuwt dat het project nep is en hoogstwaarschijnlijk is uitgerust met Trojaanse paarden.

Het staat je uiteraard vrij om de distro uit te proberen, maar gezien de onduidelijke herkomst en tegenstrijdige berichten kleven er aanzienlijke risico’s aan de installatie van dit project. Gebruik op eigen risico dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business