Nieuws

Kim Dotcom krijgt eigendommen terug

Als gevolg van een procedurefout in de MegaUpload-zaak is het mogelijk dat Nieuw-Zeelandse autoriteiten de inbeslaggenomen activa terug moeten bezorgen aan Kim Dotcom.

Nieuw-Zeelandse autoriteiten geven een procedurefout toe. De fout vond plaats voor de inbeslagname van Kim Dotcoms eigendommen en activa, en dat kan betekenen dat het geld, de auto’s en andere artikelen weer naar de Duitse Mega-oprichter gaan.

Dotcom werd eerder dit jaar op vraag van de Amerikaanse overheid gearresteerd in Nieuw-Zeeland. Het Amerikaanse departement van Justitie beweert dat Dotcom het brein is achter een crimineel netwerk dat de massa wil helpen met het maken van illegale kopieën van muziek en films.

Politieagenten werden gefotografeerd terwijl ze geld, Cadillacs, jetski’s, kunst en andere waardevolle stukken verwijderden uit Dotcoms huis. Verder werd de MegaUpload-website gesloten en belandde Dotcom in de gevangenis, al kwam hij een maand later weer vrij op borg.

Verkeerd aanhoudingsbevel
De Nieuw-Zeelandse politie blijkt nu een verkeerd soort aanhoudingsbevel te hebben: het soort dat niet toeliet dat Dotcom een terechtzitting onderging voor de inbeslagname. En dat was een vergissing, volgens een verslag in de New Zealand Herald.

Een rechtbank heeft nu het aanhoudingsbevel null and void verklaard en een overzicht van de vergissingen wordt binnenkort opgesteld voor de Nieuw-Zeelandse procureur-generaal, volgens de Herald.

Toch is dit geen garantie dat Dotcom zal zegevieren. Zjin advocaten moeten nog bewijzen dat de fout niet opzettelijk werd gemaakt. Het is niet bekend wanneer de uitspraak zal plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business