Easy Mediainfo 1.3 Het overkomt je wellicht ook wel eens: je botst op een mediabestand maar je mediaspeler weigert dat af te spelen. Wellicht een codec die niet ondersteund wordt? Easy Mediainfo vertelt het je. Easy Mediainfo integreert zich in de Verkenner. Rechtsklik je op een of ander mediabestand en kies je Easy Mediainfo, dan […]


Easy Mediainfo 1.3

Het overkomt je wellicht ook wel eens: je botst op een mediabestand maar je mediaspeler weigert dat af te spelen. Wellicht een codec die niet ondersteund wordt? Easy Mediainfo vertelt het je.

Easy Mediainfo integreert zich in de Verkenner. Rechtsklik je op een of ander mediabestand en kies je Easy Mediainfo, dan krijg je in eerste instantie een venster te zien met de belangrijkste eigenschappen van het geselecteerde mediabestand. Naast het formaat, de grootte en de duur is dat nog de resolutie, het aspect, framerate, ondertitels en codec voor video, en de sample rate, bit rate, kanalen, taal en codec voor audio.

[download_file]


Nog meer informatie diep je op via de knop Full Info.  Afhankelijk van het gekozen mediaformaat krijg je dan bijvoorbeeld nog de bijhorende metadata (zoals ID3-tags) en de formaatversie te zien. Daarvoor maakt Easy Mediainfo overigens gebruik van de tool MediaInfo Lite GUI (v 0.7.51). Alle informatie kan je in een tekstbestand vastleggen als je dat verkiest.

Easy Mediainfo is dus een klein programma dat best handig kan zijn als je meer technische informatie wil te weten komen over een of ander mediabestand.