Nieuws

Internet Explorer 9

Wie denkt iets van computers af te weten heeft al snel een lage dunk van Internet Explorer, maar versie negen is lang niet zo slecht.

De browser werkt snel, ziet er mooi sober uit en haalt veel voordeel uit de interactie met je besturingssysteem, zolang dat besturingssysteem Windows Vista of 7 is. Zo kun je vaak bezochte pagina’s ‘vastpinnen’ aan je taakbalk. Je maakt er dus een soort programmaatje van. De pagina in kwestie krijgt dan zijn eigen icoontje en is met één klik opgestart.

Visuele veranderingen
IE heeft ook zijn interface serieus opgepoetst, en de adresbalk dubbelt nu als een handige zoekbalk. Een nieuw tabblad opent meteen een pagina met je meest bezochte websites. Tabbladen krijgen bovendien kleurtjes mee om ze makkelijker te beheren.

[related_article id=”161452″]

Open je meerdere tabbladen, dan zullen tabs die bij elkaar horen, omdat ze bijvoorbeeld van dezelfde pagina gelinkt worden, dezelfde kleur krijgen. Dat ziet er even cool uit als het klinkt, en is bevorderlijk voor het overzicht. Wil je dezelfde favorieten bijhouden op verschillende pc’s, dan zal je Windows Live moeten gebruiken, en de plug-ins van Internet Explorer heten nog altijd Accelerators.

Ze zijn niet met geweldig veel en ze laten zich niet erg vlot bedienen, wat een beetje spijtig is. Maar voor een Windows-gebruiker die geen boodschap heeft aan plug-ins, is dit wel de beste keuze. IE9 is namelijk het best geïntegreerd met de rest van je pc.

Internet Explorer 9
Snelheid: 4/5
Synchronisatie: 3/5
Personalisatie: 2/5
Tabbladbeheer: 4/5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business