Nieuws

Nederlander vliegt met zelfgebouwde vleugels

Een Nederlandse ingenieur heeft een afstand van 100 meter overbrugd met een zelfgebouwd vleugel-harnas naar het model van een vogel.

Ingenieur Jarno Smeets uit Den Haag kwam op zondag 18 maart 2012 in het Haagse Westbroekpark na herhaaldelijke pogingen van de grond door vliegbewegingen met zijn armen te maken. Hij vloog ruim honderd meter alvorens hij veilig op beide voeten landde.

Accelerometers
Smeets bouwde voor dit huzarenstukje een systeem waarvan hij de vleugels kan aansturen zonder dat die aan zijn armen zijn bevestigd. Dit haptisch aandrijvingsmechanisme gebruikt de accelerometers in twee Wii-controllers en een HTC Wildfire S om de armbewegingen van de drager te vertalen naar instructies voor de motoren die de vleugels aansturen.

[related_article id=”161563″]

De vleugels zelf bestaan uit een kite en windsurfmasten uit carbon en hebben een oppervlakte van 17 m². De 31-jarige Nederlander kon zijn droom om te vliegen als een vogel waar maken dankzij de hulp van sympathisanten van het Human Bird Wings-team en tips van volgers van zijn blog en YouTube-kanaal.

“Sinds mijn jeugd heb ik me laten inspireren door de ideeën van luchtvaartpioniers zoals Otto Lilienthal, Leonardo da Vinci maar ook mijn eigen grootvader”, aldus de Vliegende Hollander Jarno Smeets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business