Nieuws

Brandweerrobot Saffir blust brand op zee

Vuurhaarden, robots en enorme oceaanvaartuigen hebben elkaar eindelijk gevonden: Saffir zal binnenkort gevaarlijke brandweertaken uitvoeren op schepen van de Amerikaanse Marine.

Saffir staat voor ‘Shipboard Autonomous Firefighting Robot’. De robot werd ontwikkeld door het US Naval Research-laboratorium en past door de smalle gangen van marineschepen. Bovendien kan de digitale brandweerman interageren met het boordpersoneel en kan hij zelf vuur bestrijden door bijvoorbeeld PEAT-granaten (propelled extinguishing agent technology) te gooien.

Superkrachten
Het klinkt alsof Saffir werd ontworpen door liefhebbers van superhelden. Naast het lanceren van PEAT-granaten heeft de robot ook een infraroodcamera zodat hij door rook kan kijken. De door een batterij aangedreven brandweerman heeft genoeg kracht om dertig minuten vuur te bestrijden.

Saffir is echter nog steeds in de ontwerpfase. Hij werd gebaseerd op Charli-L1 van Virginia Tech. Als alles goed gaat mag Saffir in de herfst van 2013 zijn eerste tests op zee uitvoeren.


video via Mashable.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business