Vande Lanotte pakt telecomtarieven aan

Johan Vande Lanotte gaat de prijzen in de telecomsector bekijken. De minister voor Telecom en Consumentenzaken bestelt een studie.

De telecommarkt wordt in België gedomineerd door Telenet en Belgacom. In De Morgen bevestigt een woordvoerder van de minister dat er een studie wordt besteld bij het BIPT.

“We zullen vaste en mobiele tarieven bekijken, voor particulieren en voor bedrijven. De hele prijszetting nemen we dus onder de loep”, aldus de woordvoerder tegenover De morgen.

[related_article id=”158455″]

Begin dit jaar zei Vande Lanotte al tegenover onze redactie dat hij geen voorbarige uitspraken wou doen. Maar als er een probleem was, dan moest dat bestudeerd worden door het BIPT. Dat lijkt nu te gebeuren.

Test-aankoop is alvast tevreden met de stappen. Tegenover De Morgen pleit de consumentenorganisatie voor enkele maatregelen zoals ruimte voor alternatieve spelers, eenvoudigere tarieven en minder strakke contracten. Vandaag worden gsm-abonnementen meestal aangeboden voor 24 maanden. Dat bindt mensen langer dan ze eigenlijk willen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business