Nieuws

Microsoft, Nokia zoeken volgende Angry Birds

Microsoft en Nokia investeren miljoen euro’s in een Finse universiteit om het bouwen van mobiele apps voor Windows Phone te stimuleren.

De Finse Aalto Universiteit krijgt vanaf mei in totaal achttien miljoen euro van de twee techbedrijven voor de start van AppCampus, een studieprogramma dat een gezonde voedingsbodem moet worden voor jonge lokale softwarebedrijfjes. Zij krijgen onder meer trainingen en kunnen financiële ondersteuning ontvangen om innovatieve apps te ontwikkelen voor zowel Windows Phone als Symbian/Series 40.

Het aantal mobiele apps voor Windows Phone groeit gestaag, maar Microsoft heeft nog een enorme achterstand in te halen op concurrerende platforms als Google Play en de iTunes App Store. Bovendien hebben appbouwers aanzienlijk minder interesse in creatie voor het nog jonge besturingssysteem.

[related_article id=”158256″]

Finland is ook het thuishonk van het razend populaire Rovio Entertainment, dat met Angry Birds al jarenlang  succes na succes boekt. Ondanks dat zowel de telefoonmaker als de succesvolle appbouwer dezelfde nationaliteit hebben, neemt Rovio een wat koele houding aan tegenover Windows Phone, dat Nokia vorig jaar in huis haalde als dominant besturingssysteem.

Rovio-directeur Mikael Hed ontkrachtte eind vorige week weliswaar het verhaal dat de nieuwe kaskraker Angry Birds in Space Windows Phone zou overslaan, maar dat neemt niet weg dat het Microsoft-platform steevast moet wachten voordat de populaire vogeltjes in zijn appwinkel verschijnt. Via AppCampus hopen Microsoft en Nokia wellicht een nieuwe Finse superster te vinden die Windows Phone wel op de eerste plek zet.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business