Belgacom steunt Belgische cloudontwikkelaars

Belgacom wil nieuwe clouddiensten in ons land ondersteunen. Wie wil kan gratis middelen krijgen om zijn toepassing in de cloud te krijgen.

Het gaat om BeCloudAccellerate, een project waarmee Belgacom het aantal Belgische clouddiensten wil stimuleren. Volgens het bedrijf is het cloudaanbod vandaag vooral afkomstig van buitenlandse spelers en daar wil het bedrijf verandering in brengen.

Concreet is het gericht aan Belgische softwareontwikkelaars die hun applicatie ook naar de cloud willen brengen. Al kunnen nieuwe spelers of bestaande ontwikkelaars met een nieuw project zich ook kandidaat stellen.

Het enige wat Belgacom vraagt is een concreet businessmodel. Een panel van het bedrijf zal vervolgens kiezen welke projecten gedurende 18 maanden worden ondersteund.

Het gaat onder meer om infrastructuur, opslag (Iaas & Staas) en een zesmaandelijkse evaluatie met het panel van Belgacom.

BeCloudaccelerate begint op 1 juni, maar softwareontwikkelaars kunnen zich vanaf vandaag al inschrijven. In totaal stelt het telecombedrijf cloudondersteuning ter waarde van 500.000 euro beschikbaar die wordt verspreid over de geselecteerde projecten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business