Belgacom mikt op Amazon-klanten

Flexibel en lokaal. Dat is hoe Belgacom zich als cloudleverancier wil profileren. Je kan er volgens het bedrijf in enkele minuten je virtuele datacenter bestellen.

Belgacom heeft afgelopen zomer al zijn clouddiensten gebundeld onder de naam BeCloud. Vandaag toont het hoe je er online je eigen virtuele datacenter aanmaakt.

In dat virtuele datacenter, of vDatacenter, kies je zelf onder meer hoeveel ruimte of CPU"s er worden gereserveerd. Daarnaast staan er ook een aantal images klaar van bijvoorbeeld Linux of Windows 2008 server. Ook kan je als klant kiezen voor VMware, Hyper-V van Microsoft of een goedkopere oplossing als Virtualbox.

"Het live brengen van een server duurt twee tot drie minuten" zegt Walter Van Uytven, directeur van de BeCloud-afdeling. In principe zijn de mogelijkheden identiek aan die van een fysiek datacenter.

Belgisch
Belgacom zegt zelf dat het met zijn aanbod concurreert met Amazon, dat momenteel een van de grootste spelers is op vlak van flexibele clouddiensten. Exacte prijzen worden niet genoemd, maar het bedrijf zegt dat ze gelijkaardig zijn als bij de Amerikaanse concurrent.

Maar het grote verschil is de lokale invalshoek. Zo benadrukt Belgacom zijn voordeel op vlak van connectiviteit en lokale aanwezigheid.

"Het feit dat onze datacenters zich in België bevinden is voor sommige bedrijven zeer belangrijk," Aldus Dominiek Van Dierendonck, vicepresident voor Business Development bij Belgacom.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business