Belgische kranten digitaal te koop

Alle Belgische kranten en enkele magazines kan je voortaan digitaal op je pc kopen. Deze zomer breidt het systeem uit naar smartphones en tablets.

Volgens De Standaard kan je op Gopress.be naast de kranten ook Knack, Trends en Sport Voetbal Magazine lezen. Humo zou binnenkort volgen.

Het initiatief is momenteel enkel beschikbaar op pc. Tegen juni komt het platform naar tablets en smartphones met Android, in september volgt er een versie voor de iPad. Je kan de nummers enkel lezen op je scherm, een editie downloaden is voorlopig niet mogelijk.

Gopress richt zich hoofdzakelijk op de verkoop van losse nummers. Wie een abonnement wil wordt doorverwezen. Volgens De Standaard kan je er betalen met een kredietkaart, via online bankieren of per sms. De prijs is vergelijkbaar met die van de fysieke nummers.

Vandaag kan je al verschillende kranten op de iPad of iPhone lezen, maar dat verloopt via de App Store van Apple. Die houdt zelf dertig procent van de inkomsten en speelt klantgegevens niet door. Gopress hanteert volgens de krant een lagere marge en geeft de gegevens van klanten wel door aan de uitgeverijen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business