Nieuws

Hacker Scarlett Johansson bekent schuld

De Amerikaan die verdacht wordt van het hacken van e-mailaccounts van tientallen beroemdheden en het lekken van naaktfoto’s, pleit schuldig.

De 35-jarige Christopher Chaney uit Jacksonville, Florida, hield zich een jaar lang bezig met het achterhalen van de wachtwoorden van e-mailaccounts van beroemdheden. De man zocht het internet af naar mogelijke antwoorden op de beveiligingsvraag die gesteld wordt als je aangeeft dat je het wachtwoord van jouw e-mailaccount (of die van iemand anders) vergeten bent.

Mila Kunis, Scarlett Johansson, Christina Aguilera
Volgens de Los Angeles Times verschafte Chaney zich toegang tot de accounts van 50 personen uit de Amerikaanse entertainmentindustrie. Van die 50 zijn enkel de actrices Scarlett Johansson, Mila Kunis, Renee Olstead en van zangeres Christina Aguilera en mode-ontwerpster Simone Harouche bij naam gekend. Chaney lekte persoonlijke informatie uit hun mailbox, waaronder ook naaktfoto’s, op het internet.

De man werd in oktober van vorig jaar door de FBI gearresteerd en verscheen deze week voor de rechter. Chaney pleit schuldig op negen aanklachten waaronder identiteitsdiefstal en het hacken van computers. Er hangt hem een celstraf van maximum 60 jaar boven het hoofd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business