Nieuws

‘Cloudopslagdienst Google Drive komt in april’

Het langverwachte antwoord van Google op cloudopslagdiensten als Dropbox en Box zou volgende maand eindelijk de deuren openen.

Het nieuws dat Google aan een cloudopslagdienst werkt dateert al uit 2006, toen The Wall Street Journal er als eerste over berichtte. Zes jaar later en vele geruchten later is er nog steeds geen product gelanceerd maar als we de technologiesite Gigaom mogen geloven, wordt het lange wachten begin april beloond.

Apps, webinterface en api
Google zou zijn clouddienst Google Drive of kortweg GDrive dopen, bericht Gigaom op basis van gesprekken met bronnen bij de zoekgigant. De dienst zou een app en een webinterface omvatten die sterk lijkt op die van Google Docs. Daarmee is het al mogelijk om office-documenten online te bewaren.

[related_article id=”158901″]

Bedrijven die een Google Apps-account hebben zullen ook via deze weg toegang krijgen tot Google Drive en de zoekgigant plant ook een api te lanceren zodat appontwikkelaars de dienst in hun producten kunnen integreren, weet Gigaom. De eerste gigabyte zou gratis zijn en daarna moet je betalen.

Bij marktleider Dropbox krijg je momenteel standaard 2 GB cloudopslagruimte gratis en concurrent Box loofde tot vorige week 50 GB met een levenslange garantie uit voor gebruikers van zijn nieuwe Android-app. Nu is dat nog 5 GB, net als bij Apples iCloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business