Nieuws

‘Googletablet wordt dit jaar gelanceerd’

De laatste woorden rond Googles Androidtablet zijn nog niet gevallen. Gebruikers zouden de platte computer via een exclusieve Google-winkel kunnen kopen.

De Googletablet wordt dit jaar gelanceerd, zegt The Wall Street Journal. En wat meer is: de tablet zou verkocht worden in exclusieve online Googlewinkels.

Concurrentie met Amazon
Geruchten over de Googletablet genoeg, de laatste maanden. Eerst werd beweerd dat de Androidtablet als concurrentie voor Amazons Kindle Fire zou gelden. Vervolgens stond in rapporten te lezen dat de tabletcomputer 7 inch groot zou zijn en dat het toestel tussen 149 en 199 dollar gaat kosten. En gisteren zei DigiTimes nog dat de internetgigant gaat samenwerken met Asus om een goedkope tabletcomputer op de markt te brengen.

[related_article id=”158901″]

Volgens The Wall Street Journal worden de tablets verkocht onder de Googlenaam; het bedrijf gaat Samsung en Asus inzetten om de hardware te produceren. Asus zal de tablet later dit jaar lanceren via een online Googlewinkel.

Als het internetbedrijf zulke winkels zou debuteren, dan zou dat de geruchten over competitie met Amazon alleen maar aanwakkeren – die laatste verkoopt de Kindle Fire namelijk via amazon.com.

Het blijft echter onduidelijk wanneer Google deze onlinewinkels precies wil lanceren. Het bedrijf wil niet meteen reageren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business