Nieuws

‘Tweedehands Xbox 360 lekt kredietkaartgegevens’

Een team Amerikaanse beveiligingsonderzoekers beweert dat het kredietkaartgegevens van gebruikte Xbox 360-spelconsoles kan recupereren.

Onderzoekers van de Drexel Universiteit en de Staatsuniversiteit van Dakota kochten vorig jaar een tweedehands Xbox 360-spelconsole van een officieel verkooppunt. De spelconsole was verkoopsklaar gemaakt door de harde schijf te formatteren en de fabrieksinstellingen te herstellen.

Toch slaagden de hackers er naar eigen zeggen in om met enkele vrij verkrijgbare tooltjes de kaartgegevens en andere persoonlijke info van de vorige eigenaar te achterhalen. “Microsoft beschermt zijn eigen intellectueel eigendom wel goed maar is laks als het om gegevens van gebruikers gaat”, vertelt onderzoekster Ashley Podhradsky aan Kotaku.

[related_article id=”161452″]

Reactie Microsoft: "hoogst onwaarschijnlijk"
In een reactie aan gamessite Joystiq laat Microsoft weten dat het de zaak onderzoekt maar dat het niet veel geloof hecht aan de bewering van de hackers: “De Xbox 360 is niet ontworpen om kredietkaartgegevens lokaal op te slaan. Het lijkt ons dan ook onwaarschijnlijk dat de gegevens achterhaald zijn op de beschreven manier”, aldus Jim Alkove, hoofd beveiliging van Microsofts interactieve entertainment-afdeling.

Podhradsky raadt Xbox 360-eigenaars die hun spelconsole willen verkopen aan om de harde schijf met hun computer te verbinden en met een krachtig tooltje zoals bijvoorbeeld Darik’s Boot & Nuke alle data te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business