Nieuws

ARM start met antivirus in smartphonechips

Chipfabrikant ARM gaat samenwerken met een Nederlands securitybedrijf om zijn processoren uit te rusten met een beveiligingssstandaard op chipniveau.

ARM-chips, die niet alleen in de meeste moderne smartphones en tablets te vinden zijn maar ook in televisies en consoles, mikt met de samenwerking op het veiliger maken van mobiele betalingen en online bankieren. Het gaat daarvoor in zee met het Nederlands Gemalto en  het Duitse Giesecke & Devrient, beide specialisten op het gebied van mobiele beveiliging. De chipfabrikant neemt een minderheidsbelang van veertig procent; beide andere bedrijven nemen genoegen met dertig procent.

“De integratie van de hardware, software en diensten die nodig is voor systeembrede beveiliging is langzaam gegaan”, zegt ARM-directeur Warren East in een verklaring. “Ik heb er veel vertrouwen in dat deze joint venture de adoptie  van een gezamenlijke beveiligingsstandaard zal versnellen, die een levendig ecosysteem mogelijk maakt van veilige dienstverleners.”

[related_article id=”161563″]

ARM’s Trusted Exection Environment (TEE), zoals de nieuwe beveiligingsomgeving zal heten, is vooral ook een antwoord op hernieuwde druk van Intel, dat begin vorig jaar al startte met het integreren van beveiliging in zijn chips via de overname van McAfee. Intel is daarnaast druk bezig om zijn energiezuinige mobiele Medfield-chips in de markt te zetten, die de Britse chipfabrikant partij moeten geven op de smartphone- en tabletmarkt.

Voordat ARM zijn processoren kan gaan afgrendelen, moet de joint venture eerst toestemming krijgen van de Europese Commissie. De fabrikant verwacht dat Brussel het groene licht voor de samenwerking binnen enkele maanden zal geven.
Met medewerking van David Meyer, ZDNet.co.uk
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business