Genius CP-SF600

Samen met de Genius CP-SF600 worden er een viertal programma"s geleverd: Presto! PageManager, Presto! ImageFolio, ABBYY FineReader en BizCard 3.0. Samen levert dat het beste totaalpakket op. Alle software staat gebundeld op een installatie-cd, samen met de TWAIN-driver. Alleen zou de installatie-interface wel wat moderner mogen, want zelfs tien jaar geleden was dit al verouderd.

Genius levert samen met de scanner nog  een desktophouder, zodat het toestel verticaal opgesteld kan worden, en een veel te dunne hoes die de scanner zou moeten beschermen, maar dat amper doet.

Naar eigen wens scannen
Op het toestel zitten twee knoppen: rechts vind je de Scan-knop waarmee je een scanopdracht rechtstreeks opslaat in een specifieke map. Daarnaast staat de Custom-knop, die je toelaat om een bepaald scanprogramma te openen waarmee je de scanopdracht wilt uitvoeren.

[related_article id="161563"]

Om ervoor te zorgen dat de scanner het aangeleverde papier aanpakt moet je het tamelijk ver in het toestel steken. Bij bijna de helft van de scanopdrachten moesten we het blad ondersteunen, omdat de scanner het blad niet goed vastnam. Zeker wanneer het papier ietwat gekreukt is of de hoekjes geplooid zijn zorgt dat voor problemen.

Ondermaats
Ook belangrijk voor een goed resultaat is dat je het blad recht houdt. Anders zal de tekstherkenning ook mislukken. De Genius CP-SF600 is niet alleen de kleinste scanner uit de test, het is ook de stilste. Nadeel is dat hij erg traag zijn werk doet: een A4-pagina in zwart-wit scannen bij 200 DPI duurt iets meer dan 20 seconden, naar onze mening te lang.

Ook op het vlak van tekstherkenning scoort de CP-SF600 ondermaats. Alleen een kassaticket kwam er behoorlijk uit. De kleinste, goedkoopste en stilste  zijn betekent niet automatisch dat je ook het beste product bent. Daarvoor maakt deze scanner te veel fouten op het vlak van scankwaliteit.

Genius CP-SF600
119 euro (maart 2012)

PRO: klein en stil, veel meegeleverde software.
CONTRA: wisselvallige scanresultaten, traag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business