Getest: vier mobiele scanners

Uiteraard is het belangrijkste element in een digitaal kantoor het toestel waarmee je alles digitaliseert. Deze scanner moet snel en efficiënt je documenten kunnen verwerken.

TWAIN?
Je zult in dit artikel meermaals het woord TWAIN zien terugkomen. TWAIN is de standaarddriver die Windows gebruikt om met een scanner te communiceren. Op die manier kan bepaalde software je scanner herkennen en die gebruiken. Heeft een toestel geen TWAIN-driver, dan betekent dat niet dat Windows de scanner niet gaat herkennen. Er is immers altijd wel een driver aan boord.

Wel kun je alleen nog maar de software gebruiken van de scannerfabrikant en geen standaardpakketten als OmniPage Pro of ABBYY FineReader. Gebruik je dus een eigen OCR-programma, dan moet je bij de aankoop van een nieuwe scanner vooral kijken of er een TWAIN-driver aanwezig is.

[related_article id="161563"]

Wil je de scanner gebruiken om tussendoor wat te scannen en zul je daarvoor vooral een beroep doen op de meegeleverde software, dan is een TWAIN-driver minder essentieel. Hou er dan wel rekening mee dat je in de toekomst dan ook niet op een ander pakket kunt overschakelen.

Keuze van de redactie: Canon P-215
Het is niet altijd even makkelijk om tussen gelijkwaardige toestellen een keuze van de redactie uit te roepen, maar in dit geval viel de beslissing snel. Canon heeft met de P-215 een schitterend product in handen, dat voldoet aan alle eisen voor het perfecte digitale kantoor. Het is niet alleen bruikbaar onderweg, maar bewijst even goed zijn nut op kantoor.

Zo heeft hij ondanks zijn compacte formaat toch een papierhouder die 20 pagina’s aankan. Alleen jammer dat er geen UBS 3.0-kabel meegeleverd is. Canon valt bij ons trouwens vooral in de smaak dankzij de schakelaar waarmee je kunt wisselen tussen de eigen Canon-software en de standaard TWAIN-driver.

De toestellen van HP en Genius hebben eveneens hun troeven, maar weten zich niet echt te onderscheiden. Fujitsu doet dat wel met uitstekende scanprestaties, maar het ontbreken van ondersteuning voor TWAIN doet hen de das om. Zonde, want als de ScanSnap S1300 de strategie van Canon had gevolgd, dan was de keuze voor ons ook een stuk moeilijker geweest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business