Nieuws

Google+ krijgt nieuw gezicht

Google+, het sociale netwerk van internetgigant Google, krijgt een nieuw ontwerp. Ook de lay-out werd onder handen genomen.

Gisteren kreeg Google+ een nieuw gezicht. De sociale website werd volledig omgegooid en maakt plaats voor een meer volwassen evolutie van zichzelf.

“Meer dan 170 miljoen mensen maken nu deel uit van Google+”, schrijft Vic Gundotra in zijn blogbericht. “Iedere deelnemer ontdekt nieuwe manieren om informatie te delen in de zoekmachine, Gmail, YouTube en andere plekken. Het is nog vroeg en er is nog genoeg te doen, maar we zijn enthousiaster dan ooit om een naadloze sociale ervaring bouwen.”

[related_article id=”158901″]

Wat er precies veranderd is? Blij dat je dat vraagt.

1. Maak je eigen navigatie
Een van de zaken die je meteen zullen opvallen is de nieuwe manier om door de zogenaamde stream te navigeren. Je vindt er niet langer statische iconen; in de plaats daarvan zorgt Google voor een dynamisch menu van versleepbare ‘applicaties’ aan de linkerkant.

Je kunt de icoontjes vastnemen en verslepen in de volgorde die jij handig vindt. Wanneer je met de muis boven een bepaald icoontje blijft hangen zie je een uitklapmenu verschijnen met een aantal quick actions. Bovendien kun je naar hartelust applicaties tonen of verbergen door ze in of uit ‘Meer’ te slepen.

2. Converseer als nooit tevoren
“Wanneer je deel uitmaakt van Google+ kun je gemakkelijk eender waar dingen delen met je cirkels”, stelt Gundotra. “We dromen echter grotere dromen. We mikken op een ervaring die het nuttige aan het esthetische koppelt – een ervaring die je verbindt met anderen en waarbij je je gesprekken met vrienden koestert.”

Het sociale netwerk schuift daarom media meer naar voor. Foto’s en video’s worden groter en beter weergegeven, ‘conversatiekaartjes’ moeten het makkelijker maken gesprekken te volgen en te vervoegen en je kunt specifieke informatie bekijken door een cirkel boven de nieuwsfeed aan te klikken.

“We willen het delen van informatie aanmoedigen door het evocatiever te maken”, besluit Gundotra.

Wie Google+ nog herkent, steekt zijn hand op
foto: Google

3. Nieuwe hangouts
Een hangout is de hippe naam voor de iets oudere videoconferentie: met een webcam en een microfoon creëer je je eigen sociale multimediaervaring. Hangouts krijgen nu hun eigen pagina: daar vind je bijvoorbeeld uitnodigingen van je vrienden, snelle toegang tot iedere publieke en On Air-hangout en een roterend ‘reclamebord’ met populaire hangouts waar je aan kan deelnemen.

Wie Google+ nog herkent, steekt zijn hand op
foto: Google

4. Van A naar B
“Deze Google+-update gaat verder dan navigatie, de nieuwslijst en hangouts”, besluit Gundotra. “Er is bijvoorbeeld een nieuwe ‘Verkennen’-pagina die je interessante en veelbesproken zaken op het netwerk toont. Én een nieuw profiel met veel grotere foto’s. Én een nieuwe chatlijst die je vrienden voorop stelt.”

Google is volop bezig met het installeren van de nodige aanpassingen, dus kijk straks of morgen gerust nog even als je de nieuwe versie nog niet ziet verschijnen. Intussen kun je in dit overzicht lezen wat Google allemaal verandert aan zijn sociale platform.

Wie Google+ nog herkent, steekt zijn hand op

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business