Nieuws

Currents: Googles antwoord op Flipboard

Googles nieuwshub Currents, dat de concurrentie met het populaire Flipboard moet aangaan, is nu ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar.

Met Google Currents kun je je favoriete blogs en nieuwssites bundelen in een handig overzicht. Het laatste nieuws, zowel artikels als video’s, wordt verzameld en in magazinevorm gegoten. Bijna 400 grote Amerikaanse nieuwsbronnen en meer dan 14.000 kleinere leveren nieuws aan en voortaan kunnen internationale bronnen dat ook.

1 artikel in 38 talen
Google bracht zijn nieuwshub-app eind vorig jaar uit voor Amerikaanse gebruikers en met versie 1.1 is nu ook de rest van de wereld aan de beurt. Om de taalbarrière te slechten kunnen nieuwsbronnen hun lezers een vertaalfunctie aanbieden. Met het wereldbol-icoontje onderaan een artikel vertaal je de tekst met Google Translate in één van de 38 ondersteunde talen.

[related_article id=”158901″]

Als het bestaande nieuwsaanbod niet volstaat voor jou, kun je altijd je favoriete blogs of nieuwssites toevoegen. Onder het tabblad trending vind je de populairste artikels op Google Current. Die zijn (voorlopig) wel nog sterk Amerikaans getint.

Google Currents biedt de mogelijkheid om artikels of hele nieuwsbronnen offline beschikbaar te maken. De update moet er ook voor zorgen dat er altijd nieuwe content voor je klaar staat. Telkens je een bron opent worden de nieuwe artikels opgehaald.

Google Currents is gratis beschikbaar voor iPhones, iPads en Android-apparaten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business