Nieuws

Bescherm je smartphone tegen verlies of diefstal

Met de juiste apps kun je je iPhone, Windows Phone of Android-telefoon bij diefstal of verlies lokaliseren, laten rinkelen, vergrendelen en zelfs op afstand wissen.

Je smartphone kwijt raken is een echte ramp. Niet alleen heb je er veel geld voor betaald, je bewaart er ook een schat aan persoonlijke informatie op. Gelukkig bieden Microsoft en Apple een gratis opsporingsdienst aan.

Als je een Android-toestel hebt zul je een app van een externe ontwikkelaar moeten installeren. Zo is er bijvoorbeeld de gratis software Prey, waar je zowel gestolen laptops als Android-toestellen mee kan opsporen. Alternatieven voor Android zijn Where’s My Droid, Norton Mobile Security en Plan B. Die laatste kun je zelfs op afstand installeren via de Play Store en activeren door een sms"je naar je vermiste telefoon te sturen.

[related_article id=”158256″]

De gemoedsrust die dergelijke apps bieden is wel relatief. Als een dief of toevallige vinder je telefoon uitschakelt, je simkaart verwijdert of de fabrieksinstellingen herstelt, ben je eraan voor de moeite. Het enige wat je dan nog kan doen is je toestel door je provider of de politie laten blokkeren door het unieke IMEI-nummer van je smarpthone door te geven. Dat vind je onder meer op de doos.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business