Nieuws

Twitteren voor onderweg: 6 beste apps

Vanwege zijn hoge tempo en beperkte schrijfruimte is Twitter ideaal om onderweg snel wat te tweeten. Een kort overzicht met de beste apps voor jouw smartphone.

Hoewel Twitter ideaal lijkt te zijn voor het kleine scherm van je smartphone, betekent dat niet automatisch dat alle Twitter-apps hun werk goed doen. We raden daarom een aantal apps aan voor verschillende besturingssystemen, zodat je kunt uitproberen welke je het beste bevalt. Vergeet echter niet dat de standaardapps die Twitter uitbrengt voor smartphones vaak verrassend goed werken. Vergeet die dus niet uit te proberen voor je geld uitgeeft aan een andere app. De apps die we hier aanraden zijn overigens allemaal gratis.

TweetDeck (iOS, Android)
TweetDeck is niet alleen officieel van Twitter, het biedt ook uitstekende apps voor iPhones/iPads en Android-foons. Conversaties met twitteraars worden apart weergegeven en de mobiele apps synchroniseren uiteraard met het programma dat je op Windows of Mac gebruikt.

[related_article id=”158662″]

Twitterific (iOS)
Voor alle mensen met een iPad- en Twitter-verslaving  is het raadzaam om een goede Twitter-app in huis te halen. De gratis versie van Twitterific heeft weliswaar advertenties, maar de leesbaarheid is optimaal dankzij het grote lettertype en het mooie ontwerp. Je kunt zelf bepalen hoeveel tweets er worden weergegeven op het scherm. Omdat je vanuit de app foto’s en video’s kunt uploaden, schiet je een foto met je iPhone of iPad en zet je die daarna meteen online.  

Hootsuite (iOS, Android, BlackBerry)
Deze twitterbeheerder is overal: in je browser, maar vooral ook op je smartphone. Je kunt tweets op specifieke tijdstippen laten verschijnen, houdt statistieken bij en werkt samen met Foursquare.

TweetGenius  (BlackBerry OS)
BlackBerry-eigenaren zijn notoire communicatiejunks en dus kan een goede Twitter-app niet ontbreken. TweetGenius biedt veel thema’s, uploadt foto’s naar verschillende fotodiensten tegelijk en kan je GPS-locatie doorgeven. Het is bovendien zuinig voor je batterij.

Twicca (Android)
Android is het snelst groeiende mobiele platform en dus stikt het van de Twitter-apps. De razendsnelle nieuwkomer Twicca is een van onze favorieten, met kleurlabels en een goed leesbaar design.

Rowi (lite) (Windows Phone)
Als je gaat twitteren op een Windows Phone, wil je wel een app die goed past bij het mooie Metro-uiterlijk. We raden hier de gratis versie van Rowi aan, maar dit lijkt ons een app die het uiteindelijk waard is in de volledige versie aan te schaffen. Werkt binnenkort ook samen met MetroTwit, dat we onlangs recenseerden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business