Nieuws

Twittertip #2: Win invloed door jezelf te zijn

Net als in elke gemeenschap zijn er zekere ongeschreven wetten die je succes op Twitter bepalen. Maar er zijn geen makkelijke trucjes: kwaliteit en persoonlijkheid zijn je belangrijkste wapens.

Negeer de teller
Dankzij online tools als Twunfollow is het eenvoudig om te zien wie onlangs zijn gestopt je te volgen. Het is verleidelijk om dit soort lijstjes constant in de gaten te houden en mensen te ontvolgen die jou hebben ontvolgd. En hoewel veel ophef wordt gemaakt over diensten die je populariteit op Twitter meten, zoals Klout en PeerIndex, durven we hun betrouwbaarheid in twijfel te trekken. We raden je in plaats daarvan om op de kwaliteit van je eigen tweets te concentreren. Uiteindelijk komen de mensen waarop je mikt vanzelf bij je terecht als je maar originele, persoonlijke tweets plaatst.

Durf te ontvolgen
Als je voor het eerst op Twitter arriveert, is het verleidelijk om zoveel mogelijk mensen te volgen. Deels in de hoop dat zij je terug zullen volgen, maar ook omdat je op zoek bent naar nieuwe contacten en informatie. Als je het medium een tijdje gebruikt, kan de stortvloed aan informatie echter al snel overweldigend zijn. Wees dus niet bang om af en toe rigoureus te snoeien in je bestand, zelfs als je dat wat volgers kost. Als mensen enkel over hun hobby tweeten (als die je niet interesseert), zich specialiseren in het schrijven van teksten die meerdere tweets in beslag nemen, of voortdurend ruzie zoeken met andere gebruikers, wordt het tijd om ze uit je lijst te smijten. UnTweeps is daar bijvoorbeeld een nuttige assistent voor.

Zorg voor de juiste mix
Facebook is voor je privéleven, Linkedin voor de zaak, maar op Twitter kun je beide prima combineren. De kwaliteit en professionele relevantie van je tweets is natuurlijk belangrijk, maar op Twitter ben je dus niet altijd bezig met je werk. Het is daarom belangrijk om een goede mix te bieden van interessante links, rake opmerkingen, nuttige informatie en foto’s die je hebt genomen met je smartphone. Zo krijgen anderen goed te zien met wie ze te maken hebben en kun je, met mate, ook je persoonlijke kant tonen.

Denk twee keer na
Als je niet oppast, walst Twitter zo over je heen. In deze virtuele omgeving kunnen je woorden al snel een eigen leven gaan leiden, vooral wanneer je een tweet plaatst zonder eerst even na te denken. Dat kan tot ruzies leiden, maar je moet je ook hoeden voor tweetmoeheid. Als je dus te veel nutteloze tweets het web opslingert, kan dat negatieve gevolgen voor je populariteit inhouden. Plaats alleen die tweets waar je helemaal achter staat, of gebruik diensten als Tweetdeck, HootSuite of online dienst Cotweet om op specifieke tijden je tweets te publiceren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business