Nieuws

Cloud computing en business model innovatie [Partner info]

Vele organisaties experimenteren momenteel met cloud als IT model om de kosten en complexiteit van traditionele IT te reduceren. De ware belofte ligt echter niet enkel in de vooruitgang van IT, maar in de mogelijkheden die cloud biedt voor de bedrijfsvoering.

Hoewel cloud computing breed erkend wordt als de techologische ‘game changer’, blijft het potentieel voor het aanjagen van business innovatie feitelijk onaangeroerd. Sterker nog, cloud heeft de kracht om het speelveld fundamenteel te wijzigen, door het verschaffen van een nieuw platform voor het creeëren van bedrijfswaarde en -innovatie.
Om voordeel te halen uit bijvoorbeeld de transformatiemogelijkheden voor interne processen en klantenrelaties, zullen organisaties moeten bepalen hoe en welke cloud businessmodellen ze willen implementeren om er zo het meeste voordeel uit te halen.

[download_file]

In deze white paper worden de resultaten beschreven van interviews die zijn gehouden met 572 business en technologie leiders op 6 verschillende continenten, om de invloed en toegevoegde waarde van cloud computing in kaart te brengen. Het onderzoek brengt 6 opvallende kenmerken naar voren die de mogelijkheden van organisaties vergroten om de flexibiliteit te verhogen en kansen te kunnen benutten.
Verder laten de resultaten 3 verschillende standaarden zien die elk een bepaald niveau van cloud implementatie represteren. Welk niveau de organisatie ook verkiest, cloud vormt een belangrijke factor voor het creeëren van bedrijfswaarde en innovatie.

 


Lees meer in het onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business