Nieuws

De technologie van het 9/11-monument

Meer dan twee miljoen mensen hebben de herdenkingsplek voor de ramp van 11 september bezocht. Velen gebruiken technologie om alles uit de ervaring te halen.

Bezoekers van de gedenkplek kunnen een app gebruiken die Explore 9/11 heet. De applicatie kan onder andere een augmentedrealitylaag met foto’s van 11 september over recente beelden van New Yorkse straten leggen.

De slachtoffers van de 11 september-ramp en die van de bomaanslag op het WTC in 1993 staan niet alfabetisch. Nabestaanden hebben dus moeite om tussen 2.983 namen die van hun geliefden te vinden. Of niet? Daar bestaat namelijk een app voor. Twee zelfs.

[related_article id=”161563″]

Sorteeralgoritme
De volgorde van de namen lijkt op het eerste zicht willekeurig. Ze werden echter gesorteerd door een algoritme dat onder meer rekening hield met het feit of ze deel uitmaakten van een bedrijf dat veel mensen verloor, of dat ze al dan niet bij de eersten waren die reageerden. Vrienden en familie van een bepaald slachtoffer konden een aanvraag indienen waarin ze bepaalde namen naast elkaar wilden zien, waardoor het opzoeken van één bepaald slachtoffer zo goed als onmogelijk wordt.

Met de 9/11 Memorial Guide kunnen bezoekers, of zelfs mensen thuis, iemands naam zoeken, of iemand die voor een bepaald bedrijf werkte. Je kunt ook personen uit een bepaalde stad zoeken, of nagaan of hij bij de zogeheten first responders was.

De organisatie heeft ook een tweede app vrijgegeven, Explore 9/11, maar die is enkel voor iOS beschikbaar. Je kunt met deze app door de WTC-site lopen terwijl je foto’s te zien krijgt van de plek waar je je op dat moment bevindt. Je krijgt ook een tijdlijn met foto’s van de ramp.

Bekijk hieronder nog enkele technologieën die je kunnen helpen bij een bezoek aan het monument.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business