Belgische politie koopt deze drone (video)

De politie van de Belgische stad Genk pakt het futuristisch aan. Binnenkort stuurt het een helicopterdrone op pad. Dit zijn de beelden van het toestel in actie.

Veel details over het toestel zijn er nog niet bekend. De politie geeft binnen twee weken een persconferentie maar afgaande op de vrijgegeven foto kan onze redactie afleiden dat het om een Altura Pro AT6 gaat.

Die drone heeft een diameter van 82 centimeter en een gewicht van 1.300 gram (zonder camera). Het toestel heeft zes motoren van elk 350 W. Die zorgen er voor dat de helicopter camera’s tot 1.400 gram kan dragen.

In onderstaand promofilmpje kan je zien hoe de videobeelden van een onbemande mini-helicopter er uitzien.

Mocht je zelf over genoeg budget beschikken om een drone te kopen, dan kan je hieronder alvast twee instructiefilmpjes bekijken. Dit is niet van de AT6 maar wel van de Mikrokopter van dezelfde verdeler.

Zonder camera’s of andere aanhangsels kan het toestel met één batterij 20 minuten vliegen. Met twee batterijen gaat de autonomie tot 25 minuten. Met twee batterijen en een laadgewicht van 1 kilo, kan de AT6 een kwartier de lucht in.

Kostprijs
Het is de eerste keer dat een Belgische politiezone een drone aankoopt. De totaalprijs ligt veel hoger dan die van een gemiddelde gezinswagen, maar veel lager dan die van een echte helikopter.

Vorige zomer meldde het Belang Van Limburg al dat de aankoop van het toestel samen met de camera’s zo’n 50.000 euro ging bedragen. Vandaag schrijft Het Laatste Nieuws dat het de totale kostprijs op 36.000 euro komt. De prijs van de drone zelf komt op 13.000 euro.

Het is voor alle duidelijkheid niet de bedoeling dat de drone binnenkort achtervolgingen gaat uitvoeren. Het toestel is hoofdzakelijk bedoeld om in te zetten tijdens evenementen, files of rampen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business