Nieuws

Skype voor Windows Phone verliest bètalabel

De populaire voip-dienst Skype voor Windows Phone is aan versie 1.0 aanbeland. De app heeft wel één groot nadeel: hij blijft niet actief in de achtergrond.

Microsoft gaf eind februari de bèta van Skype voor Windows Phone vrij en beloofde toen dat de definitieve versie in april zou volgen. De softwarereus, die in mei 2011 Skype overkocht, hield woord en sinds deze week ligt Skype 1.0 in de Marketplace.

Niet voor Nokia Lumia 610
De app vereist Windows Phone 7.5 (Mango), een wifi- of 3G-verbinding en 512 MB RAM-geheugen. Budgettelefoons als de Nokia Lumia 610 ondersteunen dus geen Skype. Dergelijke toestellen komen met een aangepaste versie van Windows Phone, genaamd Tango.

[related_article id=”161452″]

Naast oplossingen voor enkele bugs heeft Microsoft in Skype 1.0 nieuwe basismogelijkheden toegevoegd. Zo kun je voortaan nieuwe contacten toevoegen, door je lijst zoeken en je contactenlijst scannen. Ook kun je voortaan naar vaste lijnen bellen en dat via wifi of 3G.

Vraag is wel of je Skype vaak gaat gebruiken op je Windows Phone. Je bent namelijk enkel bereikbaar als de app op dat moment actief is. Een woordvoerder van Skype verklaarde aan The Verge dat dit te wijten is aan de combinatie van de werkwijzes van Skype en Windows Phone. Nochtans ben je met de videobeldienst Tango, die ook voor Windows Phone verkrijgbaar is, wel altijd bereikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business