Samsung Galaxy S3 krijgt quadcorechip

De Galaxy S3 die volgende week wordt voorgesteld zal volgens Samsung een quadcore processor hebben.

Het gaat om de Exynos 4 Quad. Een vierkoppige chip op 32 nanometer met een snelheid van meer dan 1,4 Ghz, staat te lezen in een verklaring van Samsung.

Met een quadcore steekt Samsung de ogen uit van de iPad, die een dual core CPU heeft op 45 nanometer (de grafische chip heeft wel een quadcore chip). Onder meer Huawei en HTC hebben al een quadcore smartphone, maar het blijft een zeldzaamheid op de markt.

De chip is gericht op tablets en smartphones en zal verschijnen in de volgende Galaxy smartphone. Die wordt volgens Samsung nu al wordt geproduceerd en wordt gelanceerd in mei.

Specifiek zal dat donderdagavond 3 mei zijn wanneer Samsung een wereldwijde persconferentie in Londen houdt waarook ZDNet aanwezig zal zijn.

De Exynos 4 Quad heeft een aantal eigenschappen die we dus al zeker mogen verwachten in de nog te lanceren smartphone. Zo kan de chip video opnemen en afspelen in 1080p aan 30 frames per seconde.

Zuiniger
Ten opzichte van de Exynos 4 Dual, de tweekoppige voorganger op 32 nanometer, is de nieuwe chip twee keer zo krachtig terwijl hij twintig procent minder stroom verbruikt.

Bovendien is de processor compatibel met zijn voorganger. Bestaand toestellen kunnen in principe dus zonder aanpassingen worden heruitgebracht met de snellere chip.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business