Nieuws

Google demonstreert Project Glass

Sebastian Thrun, die aan het mysterieuze Google Glass-project werkt, toont hoe je de bril bedient door een foto te nemen en die te delen op Google+.

Een smartphone die je zonder handen kunt bedienen, zo omschrijft Googles Sebastian Thrun Google Glass. De man werkt aan het Glass-project in Googles X Labs, en droeg een exemplaar tijdens een interview met de Amerikaanse journalist en tv-presentator Charlie Rose.

Thrun demonstreerde de bril door op een knop te duwen. Daarna knikte hij zijn hoofd om de fotot te delen met zijn vrienden op Google+. Google stelde het project eerder deze maand voor en oprichter Sergey Brin werd al in het wild gezien met een prototype van de multimediabril.

[related_article id=”158901″]


"Took this photo today" – Thrun op Google+. (foto: Sebastian Thrun)

Zonder handen
Volgens Thrun is augmented reality, of het leggen van digitale lagen op de echte wereld, niet de beste manier om de Google-bril te gebruiken. Het is volgens hem wel een goede manier om zonder handen om te gaan met technologische diensten. “We houden bijvoorbeeld van het nemen van foto’s”, zei hij tijdens het interview, waarna hij een foto nam van Rose. “Nu knik ik en de foto is nu zichtbaar [voor mijn vrienden].”

Google voert ook experimenten uit met telefoongesprekken, kalenderbewerkingen en ‘gesproken e-mails’ via de bril. “Ik kan m’n e-mails laten voorlezen, dus over het algemeen is dit erg bevrijdend”, zegt Thrun, een artificiële-intelligentie-expert die ook aan Googles zelfrijdende auto werkt. “De bedoeling is alle onnodige zaken te verwijderen. Dit scherm is altijd bij je.”

Het lijkt erop dat de bril vrij comfortabel zit. Thru zegt dat het kleine schermpje boven het rechteroog ‘een venster naar het internet’ is, maar dat het niet afleidt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business