Nieuws

Microsoft koopt zich in bij concurrent Kindle

Microsoft kondigt maandag aan dat het een minderheidsaandeel neemt in de Nook, een e-booklezer van Barnes & Noble die de voornaamste concurrent is van de Amazon Kindle.

Microsoft gaat een strategische overeenkomst aan met de Amerikaanse boekhandel en steekt 300 miljoen dollar in de Nook-divisie, waar het een minderheidsaandeel van 17,6 procent voor terugkrijgt. Met de deal komt ook meteen een einde aan een lopende patentzaak tussen Barnes & Noble en de Amerikaanse softwarefabrikant.

In de Verenigde Staten is de Nook de enige serieuze concurrent van de alom aanwezige Amazon Kindle. Barnes & Noble kwam eind vorig jaar, net als Amazon, op de markt met een betaalbare Android-tablet voor het lezen van elektronische boeken en consumeren van andere media.

[related_article id=”161452″]

De Amerikaanse winkelketen gaat vol vuur de strijd aan op alle fronten, met een eigen online mediawinkel en aanstaande lanceringen van de Nook in Groot Brittannië en Duitsland. Bovendien kwam het eerder deze maand met een nieuwe e-booklezer, de Nook Simple Touch with Glowlight, met ingebouwde LED-verlichting voor lezen in het donker.

De eerste daad van Barnes & Noble voor zijn nieuwe aandeelhouder is de creatie van een speciale Windows 8-app voor het lezen van e-books op ARM-tablets en reguliere Windows-computers.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business