Nieuws

LinkedIn koopt online PowerPoint-deler

LinkedIn maakt donderdag bekend dat het SlideShare overneemt, een populaire online dienst om PowerPoint-presentaties en video’s te delen met collega’s.

De sociale netwerksite heeft 118,8 miljoen dollar over voor SlideShare, wiens leden sinds de oprichting in 2006 meer dan 9 miljoen presentaties hebben geüpload.

LinkedIn kan het betalen: tegelijk met de aankondiging maakte het bekend dat zijn nettowinst over het eerste financiële kwartaal is verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. Sinds zijn beursgang, nu een jaar geleden, is de ontmoetingsplaats voor professionals voortdurend blijven groeien en telt nu rond de 161 miljoen leden.

LinkedIn lijft SlideShare in met een combinatie van contanten en aandelen en verwacht in het tweede kwartaal van 2012 de deal af te ronden.SlideShare heeft de overname vooral te danken aan zijn spectaculaire groei: volgens ComScore had het liefst 29 miljoen unieke bezoekers in maart van dit jaar.

Zijn leden gebruiken de tool vooral voor het opbouwen van hun professionele imago. Maar op het internet moet dat wel kort maar krachtig; volgens TechCrunch is ruim driekwart van de gedeelde presentaties minder dan 30 slides en ligt het gemiddelde op 19 stuks.

In een verklaring zei LinkedIn-directeur over de overname: “Presentaties zijn een van de voornaamste manieren waarop professionals hun ervaringen en kennis vastleggen, wat op zijn beurt helpt hun professionele identiteit te vormen.”
Met medewerking van CNET

linkedinnieuwsovernamepowerpointprofessionalslidesharewerk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN