Nieuws

Draadloos documenten overzetten op je Kindle

Met de Kindle-app en de gelijknamige e-lezer lees je boeken uit de webwinkel van Amazon maar je kunt ook documenten uit andere bronnen overzetten.

Leesvoer op je Kindle of smartphone/tablet met Kindle-app krijgen kan op verschillende manieren. Uiteraard kun je boeken en tijdschrifen kopen in de webwinkel van Amazon maar je kunt ook zelf documenten overzetten. Zo kun je je Kindle met je computer verbinden en boeken of documenten handmatig naar het interne geheugen kopiëren. Als je de iOS-app gebruikt, kan dat via iTunes.

Een minder omslachtige manier is bestanden naar je persoonlijke Kindle-mailadres sturen. Bij aankoop van een Kindle of de installatie van de app kun je zo’n adres aanmaken. Je documenten worden dan via wifi binnengehaald. Bestandstypes die ondersteund worden zijn de Amazon-boekformaten .mobi en .azw, word-documenten, pdf’s en verschillende fotobestanden.

Send To Kindle
Maar het kan nog eenvoudiger. Amazon gaf begin dit jaar het Windows-tooltje Send To Kindle vrij en vorige maand volgde een versie voor Mac. Send To Kindle maakt een virtuele printer aan zodat je in vrijwel ieder programma bestanden rechtstreeks naar je Kindle of Kindle-app kan versturen. Alle bestanden of webpagina"s die je via deze methode overzet komen als pdf op je Kindle terecht. Bestanden mogen wel maximaal 50 MB groot zijn.

Daarnaast nestelt het tooltje zich in Windows Verkenner en de dock van Mac OS X . Als je onder Windows met je rechtermuisknop op een ondersteund bestand klikt, verschijnt Send To Kindle in het keuzemenu. In het volgende venster kun je kiezen naar welke apparaten je het wil versturen en of je het wil archiveren. Mac-gebruikers slepen het gewenste document gewoon naar het Send To Kindle-icoontje in hun dock.

appdienstene-mailhelpiosipadipod touchkindlekindle firekindle touchmailsoftwarewhispernetwhispersync

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN