Nieuws

Goedkope Tabbled wil iPad uit Vlaamse school verstoten

Het jonge bedrijf Tabbled wil met goedkope Android-tablets een alternatief bieden voor de dure iPad in het Vlaamse klaslokaal. 

Tabbled start vanaf deze week met de verkoop aan scholen van twee Android 4.0-tablets, waarvan het instapmodel al verkrijgbaar is voor 99 euro.  De Ice Cream Sandwich-toestellen zijn verkrijgbaar in 7-inch (Pupiltab) en 10-inch (Teachtab) en zijn voorzien van een 1,2 Ghz Cortex A8 Core-processor (meer specificaties hier).  Voor tien euro extra worden de toestellen geleverd met MathStudion, een krachtige Android-app voor wiskundetoepassingen.

“Er wordt vaak gezegd dat je het niet kunt maken om een iPad voor elke leerling in huis te halen”, zegt Wouter Bouchez, directeur van Tabbled. “Maar als je redeneert dat scholieren al voor 125 euro een wetenschappelijke rekenmachine in huis moeten halen, kun je voor hetzelfde geld een apparaat in huis halen dat zoveel meer kan.”

[related_article id=”158662″]

Grote belangstelling
Na de lancering eerder deze week is de vraag naar Tabbled volgens Bouchez geëxplodeerd. De aandacht is zelfs zo groot dat de website/webwinkel tijdelijk plat heeft gelegen.

Niet alleen in het basisonderwijs is er interesse; een medeweker van de KU Leuven heeft inmiddels contact gezocht en Tabbled gaat binnenkort langs bij de Hogeschool Limburg.

En ook vanuit Wallonië en Nederland is er veel belangstelling, maar Tabbled zegt zich voorlopig eerst op de Vlaamse onderwijsmarkt te willen concentreren.

Tabbled is al een paar maanden geleden gestart de tablets ‘onder de radar’ te testen en inmiddels zijn zo’n veertig Vlaamse scholen bezig het toestel uit te proberen. Echt grote bestellingen zijn tot nu toe uitgebleven: de scholen willen eerst eens zien hoe de tablet in de praktijk werkt.

Apps, niet boeken
Een mogelijk struikelblok voor het succes van de budgettablets is lesmateriaal. Bouchez zegt dat er al gesprekken zijn geweest met lokale uitgevers, maar volgens de directeur staan zij “niet te springen om hun materiaal digitaal aan te bieden via de appstore.” De directeur denkt dat de uitgevers eerst afwachten welk mobiel platform dominant zal worden en pas dan beginnen met de digitale distributie.

Bouchez vindt echter dat de discussie verkeerd gevoerd wordt. “Er wordt te vaak alleen maar gepraat over de digitalisering van lesboeken, terwijl er veel meer vanuit onderwijs via interactieve apps moet worden gedacht.”

Demodagen voor leraren
Om scholen over de streep te trekken, biedt Tabbled volumekortingen en zal bij een bestelling van honderd of meer tablets demodagen organiseren voor leraren. Het zegt daarnaast beveiliging te hebben aangebracht op de Pupiltabs, zodat de vaste browser, maar ook de toegang tot de Google Play-winkel kan worden afgegrendeld met een wachtwoord.

“We leven in een verbonden tijdperk, waarin leerlingen een complete mentaliteitsverandering hebben ondergaan. Ik denk dat scholen uiteindelijk wel zullen moeten volgen en de Tabbled is dan een goed alternatief”,  aldus Bouchez.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business