Nieuws

Hospitaal tweet live tijdens hersenoperatie (NSFW)

Er wordt over de grootste onzin getweet: Erikah Badu, bijvoorbeeld, stuurde tijdens haar bevalling eindeloos berichten de wereld in. Maar onlangs kon je ook een hersenoperatie live volgen op het platform.

De dokters van het Memorial Hermann-hospitaal in het Amerikaanse gaven een erg duidelijk boodschap: “De inhoud van deze hersenoperatie bevat expliciet materiaal.” En dat was niet gelogen. Wij willen je ook nog even waarschuwen: de foto’s onder aan dit artikel zijn niet voor iedereen weggelegd.

Onder de naam @houstonhospital twitterde dokters erop los tijdens de verwijdering van een tumor uit de hersenen van een 21-jarige vrouw. De procedure duurde enkele uren en resulteerde in tientallen tweets, video’s op YouTube en een duizelingwekkende lijst van expliciete foto’s op Twitter en Pinterest.

Succes
Dokter Dong Kim voerde de succesvolle operatie uit en zegt dat het live-tweeten een educatief doel heeft. Amper enkele weken geleden berichtte het hospitaal live tijdens een openhartoperatie, en won er naar verluidt zo’n 125 miljoen kijkers mee op Twitter en andere platformen.

Kims collega, hersentumorspecialist dokter Scott Shepard, was erbij om vragen te beantwoorden tijdens de procedure. De operatie bestond uit het klaarmaken van de patiënt, het verwijderen van een stuk schedel en van de tumor, en het opnieuw sluiten van het hoofd.

Je kunt de hele operatie volgen via Storify. De patiënt maakt het goed: in een van de laatste tweets van dokter Kim lees je “We hadden een fijn gesprek en ze ziet er geweldig uit!”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business