Nieuws

Spotify en Deezer starten hitparade

In het Verenigd Koninkrijk starten verschillende streamingdiensten met een gezamenlijke hitlijst op basis van het luistergedrag van hun abonnees.

De Official Streaming Chart zal vanaf volgende maandag elke week onthullen wat de honderd populairste liedjes zijn bij de gratis en betalende gebruikers van een aantal streamingdiensten. Aan de hitlijst werken onder meer Spotify, Napster, Deezer, We7, Zune en ChartsNow mee.

Op zich is het ontstaan van een streaming-hitlijst niet meer dan logisch. De verkoop van fysieke muziekdragers daalt langzaam en steeds meer mensen beluisteren hun muziek via Spotify en co. De nieuwe hitparade zal trouwens door dezelfde organisatie samengesteld worden als de hitparade van fysieke verkopen en digitale downloads, The Official UK Charts.

Het zal wellicht niemand verrassen dat het meest gestreamde liedje ‘Somebody that I Used to Know’ van Gotye is, op de voet gevolgd door ‘Titanium’ van David Guetta en ‘Domino’ van Jessie J. De artiesten die in het voorbije jaar het meest beluisterd werden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business