Nieuws

DARPA wil tactisch satellietsysteem lanceren

DARPA, het instituut van de Amerikaanse Defensie dat instaat voor de ontwikkeling van militaire technologie, wil een nieuw satellietnetwerk lanceren dat realtime beelden biedt.

DARPA, het Defense Advanced Research Projects Agency, start een nieuw programma dat SeeMe heet. Dat staat op zijn beurt voor Space Enabled Effects for Military Engagements, en het doel van het militaire programma is grondtroepen op een relatief goedkope manier steeds van recente satellietbeelden te voorzien.

Het agentschap droomt van de afschaffing van het huidige satellietsysteem, dat traag, duur en vooral ingewikkeld is. DARPA droomt in plaats daarvan van een zwerm kleine, makkelijk in te zetten satellieten die grondtroepen overal ter wereld relatief snel van visuele informatie kunnen voorzien – en dat voor ‘amper’ 500.000 dollar per satelliet.

Het doel is dat de kleine satellieten beelden doorsturen naar bestaande mobiele toestellen, zoals smartphones, zodat grondtroepen binnen 90 minuten satellietbeelden krijgen van hun preciese locatie. Eén satelliet zou overigens tien gebruikersaanvragen tegelijk aankunnen.

“Met een SeeMee-installatie hopen we [onze] soldaten overal ter wereld te steunen, zonder dat we, afgezien van de mobiele toestellen, geen logistieke of onderhoudskosten maken”, verklaart Dave Barnhart, programmamanager van DARPA.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business