Paint for WhatsApp is een leuke app om tekeningen via WhatsApp voor Android. Je contactpersonen moeten de app zelf niet hebben. Het werkt simpel: klik op de paperclip in WhatsApp, vervolgens op het Galerij-icoontje en kies de actie Paint for WhatsApp. De app wordt hiermee gestart en je kunt vrij op het nog lege scherm […]

Paint for WhatsApp is een leuke app om tekeningen via WhatsApp voor Android. Je contactpersonen moeten de app zelf niet hebben.

Het werkt simpel: klik op de paperclip in WhatsApp, vervolgens op het Galerij-icoontje en kies de actie Paint for WhatsApp. De app wordt hiermee gestart en je kunt vrij op het nog lege scherm tekenen met je nagel of vinger. Ook kun je een foto importeren als basis voor je schets. Zodra je klaar bent, druk je op Terug of Menu en Klaar, waarna jouw creatie direct in WhatsApp verschijnt en (overigens zonder bevestiging) naar je chatpartner wordt gestuurd als afbeelding.

De tekenfuncties zijn nog wat beperkt. Je kunt bijvoorbeeld wel in verschillende kleuren tekenen, maar nog geen delen van het scherm wissen. Wel kun je altijd weer met een lege schets beginnen.

 

Paint for WhatsApp is gratis beschikbaar voor Android. Uiteraard moet je WhatsApp ook geïnstalleerd hebben.