Nieuws

SAP-baas betrapt op massale LEGO-zwendel

Een hooggeplaatste directeur van softwarebedrijf SAP is betrapt op een grootschalige LEGO-zwendel met vervalste barcodes, waarna hij het speelgoed met grote winst op eBay verkocht.

Thomas Langenbach, sinds 1988 werkzaam bij het gigantische Duitse softwarebedrijf, liep tegen de lamp toen medewerkers van speelgoedketen Target hem op heterdaad betrapten.

Omdat Target aankopen van LEGO-producten strak in de gaten houdt, zagen ze afgelopen maand dat er iets goed mis was met het totaalbedrag van Langenbach’s aankopen. Via beveiligingscamera’s  ontdekten beambten dat hij in het geniep barcodes verwisselde om zo met honderden dollars prijsverschil het speelgoed te kunnen kopen.

Langenbach werd aangeklaagd voor de diefstal van zeven producten ter waarde van duizend dollar, maar de zwendel is waarschijnlijk veel omvangrijker. In de auto van de SAP-directeur troffen agenten 32 vervalste barcodes aan en een huiszoeking leverde nog eens honderden LEGO-producten op.

Volgens NBC Bay Area is de reden voor Langenbach’s bizarre gedrag te herleiden naar eBay. Daar verkocht de SAP-directeur sinds april zo’n 2.100 LEGO-artikelen voor een totaalbedrag van rond de 30.000 dollar.

Omdat de lokale politie nog niet heeft kunnen nagaan welke verkopen zijn voltooid met hulp van de valse barcodes en welke hij voor het volle pond heeft gekocht, blijft de aanklacht gebaseerd op de LEGO-dozen waar hij mee is betrapt.

De Amerikaanse nieuwsdienst ging langs bij Langenbach’s huis voor een verklaring, maar daar wilde niemand de deur opendoen. Ook zijn werkgever SAP weigerde elk commentaar.

Het is overigens niet de eerste keer dat Target met een grootschalige LEGO-zwendel te maken heeft. In 2005 kwam het een oplichter op het spoor die met eenzelfde methode ruim 200.000 dollar opstreek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business