Nieuws

Super tip: het internet als e-book

De webapplicatie Readlists maakt gratis e-books van door jou geselecteerde nieuwsartikelen en verstuurt ze naar je smartphone, tablet of e-reader.

De maker van de browserextensie Readability lanceert vandaag met de website Readlists een nieuwe dienst die het lezen van internetartikels aangenamer moet maken. Readability ontdoet een webpagina van ballast en houdt enkel de belangrijkste tekst en eventueel wat foto’s over.

Een e-book in enkele muisklikken
Readlists doet hetzelfde maar giet het resultaat in een e-book in .epub-formaat in plaats van het op je computerscherm weer te geven. Je surft gewoon naar de website, selecteert ‘Make a readlist’, vult een titel, eventueel een beschrijving en de URL’s van de gewenste artikels in en je boek wordt aangemaakt. Samen met een vriend een e-book opstellen behoort ook tot de mogelijkheden.

[related_article id=”161563″]

Nu kun je de downloadlink delen via e-mail, Twitter en Facebook en zelfs een overzicht insluiten op je website of blog, zoals we onderaan dit artikel demonstreren. Voor eigen gebruik kun je je e-book naar je Kindle, smartphone of tablet mailen. Je boek krijgt een inhoudsopgave zodat je snel naar het gewenste artikel kunt springen.

Kinderziektes
De e-books die Readlists genereert zijn niet altijd vrij van ballast, zoals je zelf kunt zien als je de e-book "Vandaag op ZDNet" downloadt via onderstaande link. Readlists laat hyperlinks in de tekst staan en neemt ook onderdelen van de website op die niet bij het artikel horen. Wat er in je boek terecht komt en wat niet kun je niet zelf selecteren. Hopelijk komt daar in de toekomst nog verandering in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business