Telenet werkt volgens bronnen van Reuters aan een bod op Base. De Mechelse kabelaar nuanceert het verhaal. Het bod zou er in samenwerking met private investeringsbedrijven komen. Een bron bij één van die bedrijven zegt aan Reuters dat Telenet de beste samenwerkingsmogelijkheden biedt. Tegenover het nieuwsagentschap geeft KPN geen commentaar. Werkt Telenet aan een overnamebod […]


Telenet werkt volgens bronnen van Reuters aan een bod op Base. De Mechelse kabelaar nuanceert het verhaal.

Het bod zou er in samenwerking met private investeringsbedrijven komen. Een bron bij één van die bedrijven zegt aan Reuters dat Telenet de beste samenwerkingsmogelijkheden biedt. Tegenover het nieuwsagentschap geeft KPN geen commentaar.

Werkt Telenet aan een overnamebod op Base? “Geen commentaar”, zegt woordvoerder Stefan Coenjaerts. Bij het kabelbedrijf krijgen we bevestiging noch ontkenning, wel nuanceert Coenjaerts dat er momenteel geen formeel verkoopsproces is voor Base.


[related_article id=”158455″]

KPN, dat Base momenteel in handen heeft, liet vorige maand weten dat het de strategische opties rond Base bekijkt, dit nadat werd gespeculeerd over een verkoop van het bedrijf. Officiëel staat het bedrijf niet te koop, maar er is bij KPN ook geen ontkenning dat dit niet zal gebeuren.

Niet vanaf nul
Voor zijn gsm-diensten maakt Telenet momenteel gebruik van het netwerk van Mobistar, een deal die begin deze maand nog werd verlengd met vijf jaar. Een overname van Base betekent dat het bedrijf zijn eigen netwerk krijgt en dus een veel zwaardere concurrent wordt voor Proximus en Mobistar.

“Wat we zeker niet zullen doen is zelf een eigen infrastructuur uitbouwen”, wil Coenjaerts nog kwijt. Het is voor Telenet dus uitgesloten dat het op een dag zelf zendmasten gaat plaatsen.

Maar of dat ook geldt wanneer er een gebruiksklaar netwerk, inclusief 4,4 miljoen klanten, te koop staat, zal de toekomst uitwijzen. “Het is te voorbarig om te concluderen wat we wel of niet doen”, aldus Coenjaerts.