Nieuws

Office 15 krijgt PDF-ondersteuning

De nieuwste versie van Microsoft Office krijgt steeds meer vorm, met onder meer PDF-ondersteuning en mobiele apps voor concurrerende platforms.

Om relevant te blijven in de moderne, verbonden wereld wordt Microsofts bekende kantoorsuite zo te zien uitgebreid naar alle mogelijke platformen. In januari gaf de softwaremaker aan een beperkte groep testers een Technical Preview vrij van Office 15, de werktitel van wat waarschijnlijk Office 2012 of Office 2013 gaat heten. Daarbij hangt veel af van het feit of het product nog dit jaar op de markt gaat komen.

In afwachting van de publieke bètaversie die Microsoft deze zomer belooft vrij te geven, beginnen steeds meer details over het kantoorpakket naar buiten te druppelen. Windows-specialist Paul Thurott publiceerde dit weekeinde enkele interessante details, al zijn niet alle nieuwe functies even interessant.

[related_article id=”161452″]

Zo zal het bij de volgende Office mogelijk worden om die te installeren naast een bestaande versie, wat in het verleden vrijwel onmogelijk was om gedaan te krijgen. Het functielint van Office 2010 zal standaard geminimaliseerd in beeld komen en een nieuw ontworpen startfunctie moet het makkelijker maken voor onervaren gebruikers om snel aan de slag te gaan met geavanceerde documenten.

PDF-lezer in Word 15
De wijzigingen aan de populairste Office-applicaties zijn voorlopig weinig wereldschokkend, al is de introductie van PDF-ondersteuning in Word 15 een breuk met het verleden. Met automatische reflow die kolommen aanpast aan de schermgrootte en een bookmarkfunctie klinkt deze leesmodus veelbelovend. Over PDF-bewerking wordt voorlopig nog niet gerept.

Verder zal PowerPoint 15 standaard presentaties weergeven in 16:9-breedbeeldformaat en met een nieuwe presentatiemodus moet het makkelijker worden op meerdere schermen te speechen.

Outlook 15, tenslotte, krijgt de mogelijkheid om direct te antwoorden binnenin dezelfde boodschap en moet voor betere integratie zorgen tussen e-mail, kalender en taken, zonder dat je daarbij hoeft te schakelen tussen deze functies.

Ook vermeldenswaardig is de ondersteuning voor ODF 1.2, het open documentformaat dat vorig jaar oktober werd vrijgegeven.

Tabletapps voor iOS en Android
Het was al bekend dat Microsoft Office niet alleen als pakket, maar ook als dienst zal gaan aanbieden via zijn Office 365-initiatief. Het lijkt er echter steeds meer op dat het ook speciale versies gaat aanbieden voor tablets met Apple iOS en ook Google Android. The Boy Genius Report beroept zich daarbij op een betrouwbare bron die de iPad-versie in actie heeft gezien. De app lijkt veel op de versie die The Daily een paar maanden geleden onder ogen kreeg, maar Microsoft ontkende destijds dat Office zou uitkomen op de iPad.

Als alles naar planning verloopt, moet de volgende incarnatie van Office vanaf november beschikbaar zijn in de winkel.
 

Androidbetaexceliosmicrosoftnieuwsofficeoffice 15office 365powerpointtabletword

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN