Nieuws

Google Nexus 7-tablet duikt op in benchmark

Er zijn meer details opgedoken over de langverwachte zeveninch-tablet van Google. Die zou door Asus gemaakt worden en op Android 4.1 Jelly Bean draaien.

Gisteren doken er benchmarkresultaten van de testdienst BaseMark 2.0 op van een tablet met de naam Google Asus Nexus 7. Het besturingssysteem van dienst bleek na onderzoek van de nieuwssite Android Police om Android 4.1 te gaan. Mogelijk wordt deze versie de volgende grote mijlpaal van Android met codenaam Jelly Bean. De Nexus 7 zou gebaseerd zijn op een andere tablet van Asus, namelijk de Eee Pad MeMo 370T.

Tegra 3-soc
Hoewel je dergelijke testen kunt vervalsen wijzen een groot aantal details er volgens Android Police op dat Google de Asus Nexus 7 momenteel effectief test. Uit de testresultaten bleek nog dat Googles tablet rekent op een quadcore Tegra 3-chip van Nvidia die geklokt is op 1,3 GHz, en dat het scherm een resolutie heeft van 1280 bij 768 pixels.

[related_article id=”158901″]

Volgens de geruchten zal de nieuwe Nexus-tablet in juni of juli op de markt komen. De tablet zou al eerder productieklaar geweest zijn maar Google stelde de lancering uit om nog wat hardwarewijzigingen aan te brengen om de kostprijs te drukken. Die zou rond de 200 dollar komen te liggen. Naast deze tablet zou Google ook met andere fabrikanten, waaronder Samsung, aan een tablet werken.

Lancering op Google I/O ?
Eind juni wordt de ontwikkelaarsconferentie van Google, Google I/O gehouden en dat lijkt dan ook de beste plaats voor Google om deze (en eventueel andere) Nexus-tablet met Jellybean voor te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business