Nieuws

Deze week: Laatste bèta Windows 8 en grootste cyberaanval ooit ontdekt

Microsoft gaf deze week zijn Release Preview van Windows 8 vrij. Dat is de laatste publieke bèta van het nieuwe besturingssysteem voor het later dit jaar in de winkels komt te liggen. Nieuw is onder meer de ondersteuning voor multitouch-commando’s via het touchpad van een laptop.

Nu de piraterijwaakhond Stichting Brein het nieuwe IP-adres van The Pirate Bay in Nederland heeft laten blokkeren, plagen de beheerders van de torrentsite dat ze nog honderden nieuwe IP-adressen achter de hand hebben.

Flame is de naam van de meest complexe malware die ooit ontdekt is. De dreiging zou zo ernstig zijn dat de Verenigde Naties zijn leden waarschuwt. De malware, waarbij soortgenoten als het beruchte Stuxnet en de variant Duqu verbleken, heeft het gemunt op specifieke doelwitten in landen in het Midden-Oosten. Beveiligingsbedrijf Kaspersky, dat het cyberwapen deze week op het spoor kwam, meent dat Flame tot stand is gekomen met steun van een overheid. The New York Times beweert na eigen onderzoek dat de beruchte Stuxnet-worm door de Amerikaanse overheid werd ontwikkeld.

Een iPhoneapplicatie om elektronisch je parking te betalen werd offline gehaald door Belgacom. Met de app kon je met een mobiele internetverbinding gebruik maken van de sms-parkeerdienst 4411. Die dienst wordt aangeboden door Mobile-For, een partnerbedrijf van Belgacom. Het lijkt er dus op dat Belgacom liever niet de berichten misloopt die parkeerders via de dienst versturen.

De geruchtenmolen rond de volgende iPhone van Apple draait op volle toeren. Deze week lekten er foto’s uit van een behuizing die voor de iPhone 5 bedoeld zou zijn en filmde een Japanse blog een frontpaneel voor datzelfde toestel. Als we de vele geruchten mogen geloven krijgt de volgende iPhone vrijwel zeker een groter scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business